Adresa
vaše
forme!

Zanimljivosti

Kako prepoznati dobrog personalnog trenera?

Danas ima sve više personalnih trenera, što je i normalno, jer se svest o vežbanju povećava iz godine u godinu. E sad, izbor trenera i kako prepoznati dobrog, postavlja se pitanje?

Povećana svest o vežbanju je povećala i potražnju za trenerima, s'tim je došlo I do pojave privatnih kurseva za trenere. Počećemo sa diplomom. Ne može se reći da je jedina važna stavka pri izboru trenera ali sigurno je da ima svoju težinu. Sigurno da je za 4-5 godina provedeno na fakultetu ne može da se poredi sa 3-4 meseca provedeno na kursu, mislim da je jednostavna računica.

Pored teorijskog znanja personalni trener mora da poseduje i praktično znanje, znači da kao stručnjak u tom području mora vladati svim vežbama kojima se služi u svom radu. Personalni Trener treba biti odmeren i jasan u svojim zahtevima od klijenta, čvrste volje, odlučan, ali iotvoren. Svoje znanje mora stalno da usavršava,
Maksimalno uvažava individualnost svakog pojedinca.

Odgovorno se odnosi prema zdravlju svog klijenta (mnogi treneri žrtvuju zdravlje svojih klijenata
kako bi za što kraće vreme postigli veću transformaciju i time povećali svoju popularnost. Takve
transformacije dovode do određenih metaboličkih adaptacija što posledično vodi ka povratku
većine kilograma, narušenosti krvne i hormonalne slike).
personalni trening Performa

Nipošto ne sme biti nedorečen, površan, neodlučan, surov, uvredljiv.
Na kraju, Nije dovoljno savršeno demonstrirati čučanj i dobro naučiti klijenta da izvodi tu vežbu. Vežba  je najmanji mikroceloviti deo ciklusa ili najmanja karika u lancu, vežba mora da stoji na pravom mestu u pravo vreme da bi bila funkcionalna.