Adresa
vaše
forme!

Zanimljivosti

Kako do dobre kondicije?

kondicija

Motivi koji pokreću ljude na bavljenje fizičkom aktivnošću su različiti, ali svima je zajedničko da žele da dođu do dobre kondicije za što kraće vreme. Iako pri stvaranju zdravih životnih navika ne postoje prečice, tu je nekoliko saveta koji će vam pomoći da što bezbolnije prođete kroz ceo proces:

  • Pokrenite se – prvi korak je najteži! Odlučite se da je vreme da investirate u sebe i svoje zdravlje i započnite sa vežbanjem! Pronađite unutrašni motiv koji će vas pokrenuti da budete aktivni.
  • Vežbajte redovno – kontiuitet je najvažnija zakonitost treninga. Ukoliko ste novi u svetu fitnesa, krenite sa vežbama barem 3 puta nedeljno. Vremenom ćete doći do boljeg nivoa forme pa se broj treninga na sedmičnom nivou može povećati.
  • Hranite se zdravo – napravite kalorijski deficit, vodite računa o makronutrijentima koje unosite i istrajte u stvaranju zdravih navika ishrane.
  • Postavite realne ciljeve – dobra kondicija nije ista za svakoga. Budite iskreni prema sebi pri odabiru trenažnih ciljeva, kako u vežbanju tako i u ishrani.
  • Odaberite pravog trenera za vas – postizanje optimalne forme je izazov, ali sa pozitivnim stavom i pravom podrškom to je dosta lakše.