Adresa
vaše
forme!

Zanimljivosti

Zašto je hiperbarična komora dobra za zdravlje svakog pojedinca, bez obzira da li se radi o profesionalnom sportisti ili rekreativcu?

Hiperbarična komora (HBOT) je medicinski uređaj koji se koristi za terapiju hiperbaričnim kiseonikom.

Iako se često koristi za medicinske svrhe, HBOT može doneti određene koristi i osobama koje nisu profesionalni sportisti. Terapija hiperbaričnim kiseonikom može poboljšati opšte zdravlje, poboljšati imunološki sistem i ublažiti simptome različitih zdravstvenih problema, kao što su hronični umor, fibromialgija, ili problemi sa spavanjem.

Tretman u trajanju od sat vremena, može Vam podići nivo energije i izdržljivosti, ali i ubrzati proces ozdravljenja i oporavka nakon povreda, operacija, sportskih povreda, ali i nakon običnih virusa. HBOT može smanjiti stres i poboljšati mentalno blagostanje. Povećani unos kiseonika može doprineti opuštanju tela i uma.

Pored svih medicinskih prednosti do kojih dolazi upotrebom hiperbarične komore, ona ima i ulogu u lepšoj i zdravijoj koži korisnika, može poboljšati cirkulaciju i pomoći u regeneraciji ćelija kože, što dovodi i do sjajnijeg izgleda kože.